СОФИЯ  България се подготвя за Националния празник 3-ти март. Тази

...
СОФИЯ  България се подготвя за Националния празник 3-ти март. Тази
Коментари Харесай

Патриарх Кирил за 3 март у нас

СОФИЯ

 България се приготвя за Националния празник 3-ти март. Тази година събитието е особено, тъй като означаваме кръгла годишнина - 140 години от Освобождението от османска власт, а специфичен посетител на тържествата тази година ще бъде съветският патриарх Кирил.

Ден преди да кацне у нас, съветският епископ приказва пред български медии и поддържа с схващане и благосклонност позицията на Българската православна черква във връзка с Истанбулската спогодба. Какви послания може да чакаме от тридневната аудиенция на съветския патриарх?
 
Според богослова и някогашен шеф на дирекция " Вероизповедение " към Министерски съвет проф. Иван Желев визатата е знак на положителните връзки сред България и Русия, а визитата изобщо не трябва да се подценява и омаловажава.

" Патриарх Кирил е вторият по въздействие и рейтинг в Русия след Путин и несъмнено не е по никакъв начин незначителна персона. Той в същото време е глава на най-голямата черква в света. След като стана патриарх, задвижи някои процеси за осъвременяване на задачите на църквата ", посочи богословът в студиото на " България заран "./Марица

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР